Urban Garden Design

The brief was to transform the front garden of the double-fronted house into an inviting space that looked lush all-year-around and was low-maintenance.

The middle path divided the front garden in two rectangular areas, that we decided to revamp asymmetrically, in keeping with the architecture of the house. The feel of the space was inspired by the clients’ style inside: uncluttered and contemporary. We opted to revamp the tired retaining walls either side of the main path by rendering them and painting them purple grey, a colour which worked equally well with the purple front door as with the black ceramic tiles of the path. We chose black polished pebbles as the main material for the ground, as it was not only a good match to the existing colour scheme, but also a cost-effective way to disguise the unevenness of the path.

We included a high proportion of small and slow-growing evergreen shrubs to ensure a low-maintenance but lush look all-year around. The finish garden looks crisp and fun, even on the darkest days of the year.

Get In Touch